İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı olarak; genç, dinamik ve alanında yetkin, nitelikli akademik bir kadro ile ilkleri oluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Anabilim Dalı olarak lisans eğitimiyle, birey, aile ve toplumun fiziksel olduğu kadar ruhsal gereksinimlerini tanıma ve yaşantılarından anlam bulmada yardım edebilme becerisine sahip, ruh sağlığı bozuk bireye gerekli bakım, rehberlik, rehabilitasyon ve desteği sağlayabilen, etik ve empati yeteneği yüksek, yetenekli hemşireler yetiştirmeyi; lisansüstü eğitimiyle derin bilgi birikimine sahip, ruhsal bakım, terapi ve danışmanlık hizmetlerini yürütebilen, bilimsel araştırma ve projeleri ile ulusal ve uluslararası alanda varlık gösterebilen, dünya standartlarında mesleki bilgi ve beceriye sahip olan, yenilikçi, girişimci ve değişim ajanı olabilen alanında uzman hemşireler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Alana kazandıracağımız yeni meslektaşlarımızla ülkemizin hemşirelik bakım hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlayarak ve eğitimi, akademik kadrosu, bakım hizmeti, araştırma ve donanımı ile ulusal ve uluslararası alanda saygın bir yer edinerek kaliteli bir hemşirelik bakım hizmeti sunacak olmanın heyecanı ve coşkusunu yaşamaktayız.

İzmir Kâtip Çelebili olma heyecanını ve coşkusunu bizimle paylaşmak ve aramıza katılmak isteyen tüm hemşire adaylara sevgilerimle…

Yrd.Doç.Dr. Leyla BAYSAN ARABACI

Anabilim Dalı Başkanı